Sfințire la parohia Satu Nou, Șcheia

Evenimente Octombrie 27, 2007

Ieri, 26 octombrie 2007, un sobor de preoți, condus de PS Calinic Botoșăneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor a sfințit biserica din localitatea Satu Nou, comuna Șcheia, Protopopiatul Iași 2.

La eveniment au participat zeci de credincioși, atât din parohie, cât și din satele vecine, autorități locale și invitați de onoare. „Este o biserică nouă, începută în 1999, închinată Sfântului Ilie Tesviteanul. Parohia de la Satu Nou, cu numai 69 de familii, nu are preot paroh, aici suplinind preotul de la parohia «Sfântul Dimitrie» Șcheia, părintele Mihail Voroneanu, care s-a ocupat cu lucrările de construcție. Au fost prezenți mai mulți invitați, printre care și primarul comunei care a mulțumit credincioșilor din parohie dar și celor din parohiile vecine pentru contribuția la construirea bisericii și a promis că va sprijini în continuare construirea sau repararea bisericilor comunei. Evidențiem și apreciem acești credincioși care, deși nu au o situație materială bună, au reușit să construiască în acest sat o frumoasă biserică“, ne-a declarat părintele protopop Vilie Doroșincă, prezent la eveniment.

La finalul slujbei, epitropul de la Biserica „Sfântul Ilie Tesviteanul“, dl. Ioan Slabu, a primit Diploma de Onoare „Ștefan cel Mare și Sfânt“, ca semn de prețuire pentru contribuția sa la construirea bisericii. Preotul Mihail Voroneanu a primit distincția de iconom.

Citește alte articole despre: parohia Satu Nou, Satu Nou Scheia