Biserica „Sfântul Ilie” din Satu Nou – Șcheia are un nou preot paroh

Evenimente Iulie 14, 2019

În Duminica a IV-a după Rusalii, 14 iulie 2019, comunitatea din localitatea Satu Nou, comuna Șcheia, județul Iași, a avut bucuria să participe la instalarea noului preot paroh. Părintele Silviu-Lucian Cluci a fost numit paroh al Bisericii „Sfântul Proroc Ilie” – Satu Nou, începând cu această lună.

Astăzi, 14 iulie a.c., credincioșii din Satu Nou au trăit momente de bucurie duhovnicească, participând astfel la sfintele slujbe dar și la instalarea în oficiul de preot paroh a părintelui Silviu Cluci, colegul nostru din redacția doxologia.ro. Sfânta Liturghie a fost oficiată de părintele Mihail Roșu, protopop de Iași III, dimpreună slujind părintele Petru Andronache, parohul comunității vecine din Șcheia, dar și tânărul slujitor, părintele Silviu Cluci.

La final, părintele protopop Mihail Roșu a dat citire deciziei chiriarhale de numire, rostind totodată un cuvânt la instalarea noului paroh: „Părintele într-o parohie naște fii duhovnicești pentru Împărăția Cerurilor. […] Îi urez bun venit în Protopopiatul Iași III, îi urez bun venit în această parohie mică, dar inimoasă, biserică ce se aseamănă cu un potir duhovnicesc, îi urez să aibă gândul cel bun”.

De asemenea, părintele Silviu Cluci a rostit celor prezenți, un cuvânt de mulțumire: „Dumneavoastră vă mulțumesc în chip aparte, pentru căldura sufletească pe care mi-ați arătat-o din clipa în care am sosit aici. Cu ajutorul Domnului, vom lucra de acum împreună în ogorul Lui. Ne vom ruga împreună, în această frumoasă biserică și pe la casele fiecăruia, vom fi alături și în ostenelile gospodărești, și mai ales în cele ce țin de buna rânduială a sfântului locaș. De aceea vă rog dintru început să fiți lângă de mine, cu rugăciunile, cu sfaturile și cu celelalte osteneli”.

Scurt istoric

Parohia „Sfântul Proroc Ilie” se află în localitatea Satu Nou din comuna Șcheia, în aria administrativă a Protopopiatului Iași III. Menționat din anul 1921, Satu Nou este situat în partea de sud-vest a județului Iași, la o distanță de 37 km de municipiul reședință de județ. Parohia a luat ființă în anul 2005, până la această dată funcționând ca filie a Parohiei „Sfântul Dumitru” din Șcheia. Lucrările de construcție au început în anul 1999, iar în 2007, sfântul locaș a fost târnosit de PS Episcop-vicar Calinic Botoșăneanul. (Flavius Popa)